| HASAT.ORG > Güncel > Hitler'in ruhu için helva dağıttılar |
265 kez görüntülendi. Paylaş |
|
|
Hanzala |
17-02-2009 09:30     #1/7     |
|
Kayseri'de Hitler'in Ruhu İçin Helva Dağıttılar
- İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Avi Mizrahi'nin açıklamalarına tepki gösteren Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk ve bir grup öğretmen, Adolf Hitler'in ruhu için Cumhuriyet Meydanı'nda helva dağıttı. Helvayı alan bazı kişilerin helvanın başkan Öztürk'ün ölen babası için dağıtıldığını zannetmesi gülüşmelere neden oldu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Meydan Parkı'nda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte açıklama yapan Türk Eğitim- Sen Kayseri 2 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Hitler'i rüyasında gördüğünü öne sürdü. Öztürk, “Hitler bey rüyamda, ‘Bush'un Irak’ta yapmış olduğu katliamlar, soykırımlar ve insanlık suçu benimkinden daha mı geri ? Eğer siz bu şekilde devam ederseniz, hakkımı helal etmeyeceğim. Eğer hayrıma helva dağıtırsanız hakkımı helal ederim' dedi. Biz de Hitler beyin şerrinden ve gazabından korunmak için helva dağıttık” dedi. Bu sırada helvanın neden dağıtıldığını yoldan geçenler anlamadı. Helvayı yiyen bir kişi gazetecilerin, “Helva kimin için dağıtılıyor?" sorusuna Başkan Ali İhsan Öztürk'ü göstererek, “Arkadaşın babası ölmüş herhalde. Onun için dağıtıyorlardır” yanıtı verdi. Helvanın Hitler için dağıtıldığını öğrenen bu kişi aldığı helvayı tepsiye bıraktı. (dha)
kaynak:radikal
|
|
|
Drizzt DoUrden |
21-02-2009 12:03     #2/7     |
|
Bu zihniyetin temsilcileri değilmiydi Madımak otelinde 37 insanı yakan, tabii ki hitler amcalarını anacaklar, nede olsa ilham kaynakları o zevatıkiram. |
|
|
autonomie |
21-02-2009 12:22     #3/7     |
|
bu turk-egitim-sen kamusen'in bilesenlerinden biridir, ki kamusen de mhp'nin sendika konfederasyonudur. yani, uzun lafin kisasi, olur oyle seyler normaldir. bu adamlardan bu beklenir.
madimak'a gelecek olursak: islamcilarin katliamin birkac sene sonrasinda, yildonumunde "yasasin sivas kiyimimiz" diye pankart astiklarini da hatirlarim...
|
|
|
autonomie |
21-02-2009 12:30     #4/7     |
|
bu kamusen bir de "ermeniler! siz ozur dileyin!" kampanyasi duzenliyormus. |
|
|
autonomie |
21-02-2009 12:39     #5/7     |
|
bir de hitler'in ruhu icin helva dagitmalarini elestiren ahmet altan'in "vatan haini oldugunu" cok guzel bir sekilde anlatmis ve soyle devam etmis: "Kayseri Şube Başkanımız yaptığı eylemde, Hitler’in ruhu için helva dağıtıp, gerekli açıklamayı da yaparak; Amerikalıların, Fransızların, İngilizlerin, İsraillilerin yaptığı katliamlarla Hitler’den geri kalmadığını, en az Hitler kadar insanlığa karşı suç işlediklerine dikkat çekmiştir.
Bence oldukça güzel ve keskin bir zekânın ürünü olan bu eylemi anlamamak, hatta alınganlık göstermek için ya geri zekâlı, ya ardniyetli, ya da tasmasının ucu yurtdışında bir “hain” olmak gerekir. "
kaynak: http://www.turkegitimsen.org.tr/modules.php?name=Kose_Yazilari&file=yazi_oku&sid=329 |
|
|
baodilino81 |
21-02-2009 15:20     #6/7     |
|
sağçı sendika olunca böyle olur işte. yasaklayacaklar kardeşim. zalime zalimin zalimliğini yücelterek cevap vermekte nasıl bir mantık. bunlar kendi idealizmlerinin içinde hapsolmuşlar ötekilerini anlamıyorlar onlşara göre sadece kendi düşünsel uzamları var. anlayacağınız herşeyi burunlarının ucundan görüyorlar |
|
|
cosinus78 |
21-02-2009 17:31     #7/7     |
|
Öğretmenlerin bu derece ırkçı olması korkutucu bir şey. Hep söyleriz bir ülkenin eğitim ve hukuk gelişmişliğini uygarlığını gösterir diye. Bu kurulmarı var edenler çalışanlarıdır. Geçen gün Baskın Oran türkiye savcı-yargıçlarının hoşgörüsüzlüğü/önyargılılığı üzerinde bir yazı yazmıştı. Aynı şekilde öğretmenlerin bu tutumu ciddi bir rahatsızlık uyandırıyor.
Tabi herkes siyasi düşüncesinde özgür olmalı, gerekirse hitler için helva da dağıtmalı, sokağa çıkıp bağırıp çağırmalı da. Ama bu küçük çocukların beynine kendi fikirlerini ajite etmeyi haklı çıkarmaz. Bu öğretmenlerin, sınıf ortamında kendi öğrencilerinin farklı fikirlerine karşı ne kadar insafsızca yaklaşacaklarını düşününce buldum kendimi.
|
|
|

|
| Sayfalar: [1] |