Tarih: 16-02-2009 04:57
“Haberiniz olsun bana kitap (Kur’ân) bir de onunla beraber onun kadarı verildi. Uyanık olun! Çok sürmez tok mağrurun biri tahtına kurularak der ki “Size lazım olan yalnız bu Kur’ân’dır onda helalden neyi buldunuzsa onu helâl bilin. Haramdan neyi görürseniz onu da haram olarak tanıyın!” şüphesiz ki Resulullah’ın haram kıldığı şeyler (hükümde) Allah’ın haram kıldığı şeyler gibidir. Haberiniz olsun Ehli eşek (eti )... size helâl değildir.” (Ebu Davud- Tirmizi )özellikle kalin yazilan yerde ne demek isteniyor sizce ... ???
Tarih: 16-02-2009 04:59
Haberiniz olsun Ehli eşek (eti )... size helâl değildir,niye parantezde "eti" diye bi düzenleme var ... ?ya da ...Haberiniz olsun Ehli eşek !!!.. size helâl değildir!!!demiste olabilirmi ... ?aydinlatabilecek birileri yoktur forumda diye düsünsemde,denemekte fayda var ...
>aydinlatabilecek birileri yoktur forumda diye düsünsemde,denemekte fayda var ...
>bir de onunla beraber onun kadarı verildi
Tarih: 20-02-2009 23:57
author=...σzαη... link=topic=57600.msg446433#msg446433 date=1234838554>kisa kesmissin ..simdi esmalarin tezahürü mevzusu iyi güzel ... fakat bi o kadar daha diyor,yani bir kurandan daha bahsediyor .... birde onunla beraber onun kadari verildi diyor ve size demiyor,bana diyor ...düşünün ltfen bir lokantaya girdiniz ve yemek yediniz yemekleri öyle güzeldiki fazla fazla yediniz farzedin...:) sizce geride yemek kalmışmıdır? istediğinizi getirip ikram ettiler size ücreti mukabilince, daha istese idiniz vereceklerdi ama doydunuz ihtiyaç kalmadı belki o öğün vakti için değilmi? Ama sizindi tüm yemekler...yiyemediniz, çünki doymuştunuz...fazlası ne yapardı? size zarar veridi...ne kadar ihtiyacınız varsa o kadar yediniz veya yiyebildiniz...İlim tüm herşey demektir. Herşey... insanlar taşıyabildiği kadarını taşır-anlar...
author=...σzαη... link=topic=57600.msg446433#msg446433 date=1234838554>kisa kesmissin ..simdi esmalarin tezahürü mevzusu iyi güzel ... fakat bi o kadar daha diyor,yani bir kurandan daha bahsediyor .... birde onunla beraber onun kadari verildi diyor ve size demiyor,bana diyor ...
Tarih: 21-02-2009 00:09
"Çok sürmez tok mağrurun biri " çok sürmez, sürmedi de, nice mezhepler çıktı, bazı ashaba Allah cc. bile diyenler oldu. isimleri pek hatırlayamam acizlik bu ya...! fakat o kadar kesin çizgilerle şirke saptılarki fazla sürmeden İmam-ı Azamlara ihtiyaçlar doğdu ve ehli sünnet çizgileri belirlendi hamdolsun... Şirkin tüm karanlığına rağmen de kıyamete kadar muhafaza edilecek o ehlullah yolu, çünkü o Kitabın sahibi bizzat Allah cc. dır.Vahyi ilimler dünya tamahından uzaklaşmakla ulaşılabilen ilimlerdir. Bu nedenle "tok" ibaresi ile dünyaya tamah edilmesi işaret olunmuştur. "mağrur" ise şirkin en sinsi düşmanına yani kendini beğenmeye işaret olduğu için belirtilmiştir. Gurur yüzünden o kadar çok kavimlerler azaba düçar olmuşturki, bunların ilki belki Nuh a.s. ve kavmidir. 950 yıl uyarılmışlardır. ne demek düşünebiliyormusunuz? 950 yıl... ama yine gurur ve sonuç azap olarak yansımıştır.Dikkat edilirse ehli-eşşek derken eşşekten çok eşşeklik-e dikkat edilmesi anlatılır sanki, değilmi? peki nedir eşşek-in özelliği? İnat inat inat ve ısrarla yine inat...sirayet denilen bir şey vardır...işte bu sirayetten kaçınmak için ehli eşşek eti bile haram kılınmıştır... Domuz gibi... Allah muhafaza eylesin cümlemizi....Amin...
Tarih: 23-02-2009 05:41
peki hangi hadise inanacagiz biz simdi ... ???
Tarih: 23-02-2009 11:17
peygamberin ağzına yakışan hadislere :) pinilti ve ugrashaman hadisi çok güzel mütaala etmiş, fakat okurken düşündüklerim ugrashaman ın açıklaması ile paralel, ellerinize ve aklınıza sağlık... :)
Tarih: 24-02-2009 02:15
o farki ayirt edebilecek kapasitede olsak yine iyi ...
Tarih: 26-02-2009 17:54
şimdi bu samanyolu laftan pek anlamaz; o yüzden diğerlerine anlatayım: madem bu konular çok güzel ve seviyeli tartışmalar oluşturuyor. mesela bir hıristiyan gelip, "ulen hadis deyü bir yalanın yorumunu yapıyonuz! baba, oğul ve gutsal ruh'tan gayrısı yalan!" dediği zaman bu samanyolu'nun "amanın da yetişin, inancımıza hakaret ediyorlar! aman allah, başımıza daş yağacak. sitede herkes küfürbaz. zaten size bu yakışır. hepinizi allah şeyinizi versin!" tarzı bağırışlarına kimse neden bir şey demiyor.şimdi bu hadis-i şerif'i yalnız "ulema" arkadaşlar yorumlayacaksa konuyu açan arkadaş önemle belirtsin. yoksa ben yorumlayacaksam; eşşeğin etinden girip kimin neresinden çıkacağım belli olmayabilir. bu sebepten konuyu açarak beni günaha soktuğunuz için yarı günahım da size yazılır alimallah...o zaman da bu samanyolu'na seviyeli, güzel ahlaklı, dini bütün, bacağı sütun bir forum sunamayız, sölüyim!..
Tarih: 26-02-2009 19:12
bu tip konularda yoğunlaşan arkadaşların iyiniyet sorunu var.kanıt: samanyolu'nun kendisine cevaben yazdığım iletisini silerek benim konuya saçma sapan bir yerden dahil olduğum izlenimini uyandırması ve yazıma cevaben yazdığı iletisini de değiştirmesi!hey allah'ım; ne yapacağım ben bu güzel ahlaklı ve bol inançlı kullarınla?
author=...σzαη... link=topic=57600.msg446355#msg446355 date=1234753021>“Haberiniz olsun bana kitap (Kur’ân) bir de onunla beraber onun kadarı verildi. Uyanık olun! Çok sürmez tok mağrurun biri tahtına kurularak der ki “Size lazım olan yalnız bu Kur’ân’dır onda helalden neyi buldunuzsa onu helâl bilin. Haramdan neyi görürseniz onu da haram olarak tanıyın!” şüphesiz ki Resulullah’ın haram kıldığı şeyler (hükümde) Allah’ın haram kıldığı şeyler gibidir. Haberiniz olsun Ehli eşek (eti )... size helâl değildir.” (Ebu Davud- Tirmizi )özellikle kalin yazilan yerde ne demek isteniyor sizce ... ???