Rumuz:   Şifre:   

FELSEFE | SİYASET | SANAT | YAŞAM

HASAT.ORG > Site Hakkında > SIFIR Forum 'sıfırlanıyor' 544 kez görüntülendi. Paylaş
    SIFIR 28-02-2009 20:28     #1/20    
Sevgili SIFIR Forum Dostları,

12 Haziran 2004 de başladığımız yayın serüvenimizde yeni bir süreci başlatıyoruz.

Bugün saat 00.00 dan itibaren mevcut SIFIR, yazıma kapatılacak ve bir hafta kadar sadece okunabilir olarak yayınlanacaktır. Bu süre zarfında yazılarınızı yedeklemeniz için imkan sağlanmış olacaktır.

Yaklaşık bir hafta sonra yeni bir yönetim, yazılım ve belki de yayın politikası ile yeni bir SIFIR yayın hayatına başlayacak. İçerik, üyelikler vs. her şey sıfırdan yeniden inşa edilecektir.

Yeni oluşumda ben 'deniz' olarak en ufak bir etkin unsur olmak istemiyorum. Ancak yeni süreci olumluyorum ve manen destekliyorum..

Umuyorum ki SIFIR, sizlerden aldıkları ile özelde Türkiye, genelde de Dünya insanlık mücadelelerine olumlu katkı yapmış olarak misyonunu tamamlamış olsun..

SIFIR'a katkı sağlamış herkese yürekten teşekkürlerimi sunarım..

Hakkınızı helal ediniz.

deniz
    Ruler of the Ruins 28-02-2009 20:32     #2/20    
Efendim, sıfırın database'i yani bugüne kadarki yazıları yeni forumda niye olmayacaktır?

Bu kadar emek niye çöpe atılmaktadır?
    Sino AtriaL 28-02-2009 20:34     #3/20    
Üye oluğum ilk forumdur SIFIR,

Şu son günlerde aramızda durağanlığını sıkça konuşur olmuştuk burdan kazandığımız dostlarla. Dediğim gibi sevdiğimiz , saydığımız birçok insan kazandık, kimimiz aşklar taşıdı yüreğinde kimimiz nefretlerle haykırarak veda etti.. Öyle ya da böyle birşeyler yaşandı ve halada yaşanıyor. Bir oluşum olduğu için elbetteki sürecini tamamlaması kaçınılmazdır. Başlangıçların sonlara gebe olması yadırganacak bir halde değil. Faka insanoğlunun kimyasında olan duygusallık kavramı malesef ki şu cümlelerdeki mekanikliğide dize getirmiyor. Üzülüyorum. Üzüleceğimde..

...

söyleyecek başkada birşey bulamıyorum..

Herkes hoşça ve sağlıcakla kalsın..
    Ruler of the Ruins 28-02-2009 20:39     #4/20    
Yanlış anlamışsınız efendim, forumu başkasına devretmek başkadır ve böyle bir oluşumu desteklemek başkadır, bunca emek eğer umrunuzdaysa ki ben 4.5 yıllık bir yazar olarak biliyorum ki, dibine inildiğinde altın değerinde yazılar bulabilirsiniz, bu yazıların silinmesi, yani database'in devredilmemesi olsa olsa egoistliktir.
    Sino AtriaL 28-02-2009 20:44     #5/20    
Evet- ruler'a katılıyorum. Yazıların silinmesini bende istemiyorum. Burda çok değerli fikirler söz konusu. Forumun amacıda bilgi paylaşmak ve üretmek değil miydi, o zaman neden üretileni ve paylaşılanı yok ediyoruz ?
    nucleus 28-02-2009 21:18     #6/20    

üç beş  kafadarın çay bahçesi  muhabbetleriyle  bir ayrıcalıklı  aristokrat sınıf oluşturup  gelene  geçene posta koyması  temelli  ahbap çavuş ilişkileri  yumağından  kendini  reddetiği için denizi  kutluyorum 
    Calwin 28-02-2009 21:19     #7/20    
sebebini paylaşabilirseniz belki elimden bişey gelir az çok anlarım suan bir forumum da var böyle bir forumun el değiştirmesini kimse hoş karşılamaz 
    Ruler of the Ruins 28-02-2009 21:49     #8/20    
author=nucleus link=topic=57677.msg447151#msg447151 date=1235848712>

üç beş  kafadarın çay bahçesi  muhabbetleriyle   bir ayrıcalıklı  aristokrat sınıf oluşturup   gelene  geçene posta koyması  temelli  ahbap çavuş ilişkileri  yumağından  kendini  reddetiği için denizi  kutluyorum 

Çık delikanlı gibi isminle yaz ulan. Sıfırın yazıları ve yazarları denizin değildir, kendisi oluşumları sözde destekleyeceğine, buradaki yazıların hakkını versin ilk önce. Konuyu dağıtıp polemik yaratma, sıfır ne elitist bir forumdur ne de kimseye posta koyulmuştur. Koyulması gerektiği halde koyulmamıştır hatta.
    Hades 28-02-2009 21:53     #9/20    
bu sıfırlama olayı benim için harikulade bişey olacak binaenaleyh kendi adıma sevindim diyebilirim.. merak eden olursa diye de bir açıklama yapmak lazım gelirse, bu aşağı yukarı şöyle bir şey olurdu; eskiden yazmış olduğum hemen hemen bir çok yazıyı -hepsi de denebilir- beğenmediğimi söyleyebilirim. elbette bir sürecin başlangıcı ile devam eden noktası arasında "fark" vardır. lakin başlangıcımın daha nitelikli olduğunu görmek beni tatmin edebilirdi. ama en azından bunu görmenin de benim için bir değeri var.
"
kimler geldi kimler geçti?

akla ilk gelen isim; buz tabiki..şimdi nerdedir? ne yapıyordur? hayatta mıdır?? hala kedi gördüğümde bazen "buz" gelir aklıma.. -kedileri nasıl sevimli bulur ki??..

amadeus..yani deniz...onca hukukumuzu bir anda silip atmak nefretten başka bir şey olmaz..evet seni sevmem, sen de beni sevmezsin.. ama şu sanal alemde sıfır adı altında az yada çok, niteliği "önem"imde olmayan, paylaştığımız şeyler var. inandıklarımız ve fikirlerimizi birbirine zıt olsa da "fair play" diyerek, şimdilerde bana anlamsız gelen fakat zamanında benim için değerli olan bir şeyi söylemem gerek; sıfır savaşlarında düşmanımın düşmanı dostumdur diyerek mi yoksa hakikaten öyle yapmak istediğin için mi yaptın bilmiyorum ama bana destek verirdin.. iyi günlerimiz de oldu be.. ama genel olarak benim yazmam sıfırdan ibaret olduğu için sıfırdan koptuğum gün benim de yazıdan koptuğum gün oldu olmasına ama bu süreci yani yazmadığım zamanı olumsuz olarak sayamam.

ve ruler..bir numerolu adamım benim!! sıfırdan en büyük kazancım, tek tesellim!! ruler burayaaa rulır burayaaaaa!!

herkes hakkında bir şeyler yazılan türden olmayacak bu ileti.. sadece ıssız adaya düşsem yanıma alacağım üç şey..
    nilulg 28-02-2009 22:02     #10/20    
sıfırın sıfırlanmasını istemiyorum her nedense
hele yazılanların silinmesini hiç istemiyorum
    Hades 28-02-2009 22:04     #11/20    
ayrıca ruler haklı, candostum olduğu için değil, haklı olduğu için haklı..

şöyle ki,, Sıfırın yazıları ve yazarları denizin değildir, kendisi oluşumları sözde destekleyeceğine, buradaki yazıların hakkını versin ilk önce.

yanlış anlaşılmalara karşı; ben kendi hesabıma önceki yazılarımı pek önemsemediğimi belirttim şekspir'e hani senaryo dendiğinde aklını göstererek burda diye cevap verir, elbet shakespeare ile sadece bir cümlede buluşabilecek kadar ortak yönümüz olsa da çok daha güzellerini yazacağımı düşünmekteyim..

"..Yazılanlar silinmesin, Hadesinkiler hariç.."
    autonomie 28-02-2009 22:06     #12/20    
bu database konusunda bir aciklama fena olmaz diye dusunuyorum. su ana kadar yazilmis herseyin silinmesinin ne gibi bir sebebi olabilir anlayamadim.

forumdan kimseyi de tanimam, kisisel kaprisleriniz, tartismalariniz, cekismeleriniz beni ilgilendirmez.
    Amed 28-02-2009 22:24     #13/20    
deniz ben ce birçoğu arkadaşın dostun olabilir ama üye sıfatıyla bir açıklamayı hak ettiğimizi düşünüyorum... eğer gerçekten kişisel öfken ötürü böyle bir karar almışsan sana yakıştırdığım Anarşist kimliğine ayıb ediyorsun öncelikle bunu söyliim... ama karar vermişsen de herhalde ne desek te yapacak birşey yok bu konuda... Fazla uzun takılmadım biliyorum, ben hep dışarıda kalmayı tercih ettim olayları kişileri yorumları seyrettim şimdi bu kararın pratikleştirilmesi söz konusu olursa iyi ki burda tanıdık bir arkadaşım olmadı derim, çünkü üzülürdüm... ama şunu gönül rahatlığıyla söylebilirim ki bu forumda herkes bir şeyi temsil ediyordu, her alandan insan mevcuttu ve ben hayatımda ilk defa bu kadar zengin düşüncenin yanyana olduğu sana bir platforma tanık oldum... Bu yüzden kalitesini asla tartışamayacağım...Burada bir ülke de görmek istediklerimizi pratikleştirdik...Çünkü birbirimizi sewmezsek te tahammül etmesini öğrendik... Bunun için belki benim de el emeği göz nuru şiirlerimi bu sitede yayınladım... Bir daha düşün bence, noksa bu kadar ses seni rahatsız eder...
    fikir 28-02-2009 22:51     #14/20    
Sanırım bu beklenen bir şeydi. Belki bir dinlenme dönemi desek daha yerinde olacak.

Nedenleri ve sorumluları üzerinde konuşmanın bir anlamı yok. Her şeye rağmen burası sanal bir paylaşım alanıdır.

Önemli olan SIFIR arşivinin kullanıma açık olup olmamasıdır. Bence bundan sonraki süreçte, olması gereken birinci unsur budur. SIFIR arşiv olarak kullanılabilmelidir. Bunun bugünkü haliyle olması çok zor gibi görünüyor. Ciddi bir çalışma yapıp, yazıların en rahat bulanacağı hale getirilmesi gerekecektir.

Bu konuda üzerime düşeni yapabileceğimi söylemekten başka diyecek bir şeyim yok.
    kuzeys 28-02-2009 22:52     #15/20    
son bir söz yazayım dedim ama sanırım son bir söz yok yer çekimi SIFIR demekten başka..
Dünden bugüne SIFIR'a emeğini zamanını benliğini ve ilgisini ayıran tüm üyelere teşekkürlerimi sunuyorum, bilerek yada bilmeyerek kırdığım tüm üyelerden özür dileyip gelmiş geçmiş bütün SIFIR'cılara hem yaşamın içerisinde açmayı başara bilidiğimiz bu gediği hatırlatacak hemde düşüncelerimizin yaşamda sınırı olmadığını gösteren SIFIR edinimini pekiştirecek Orhan Veli'nin Macera adlı şiiri hediye etmek istiyorum..

MACERA

Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.
Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.
Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.
Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.
Oymuş, diyorum, zavallı şairin
Görüp göreceği.

esenlikle kalın..
    flzf 28-02-2009 23:13     #16/20    
yav ben o filimlerde gördüğüm kominist anarşist 60 lardan 70 lerden 80 lerden kopmuş gelmiş bi abi rolüne denizi yakıştırmıştımda bikaç ay kendisiyle muhabbetimiz oldu gerisinde kayıplara karıştı nerde lan eski anarşist abiler ablalar nerde yav....(ağır abi bozmaları taklit yeni yetme ukalalardan bahsetmiyorum tabi) neyse sıfırın bi formata ihtiyacı vardı zaten yapılan muhabbetlerin çoğu geyikleşti tartışmaların çoğu yersiz ve kafa ütüleyici olmaya başlamıştı enzından şahit olduğum kadarı görelim gelecek te ne olacak
    asya 28-02-2009 23:22     #17/20    
evet, hayırlısı olsun diyelim.

sıfırda geçen iki buçuk yıl için sıfır'ı bugünlere taşıyan, başta deniz olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.

dileğim sıfır'ı var eden, hepimizin dağarcığına katkıda bulunan o çok değerli yazıların sanal boşluğun karanlığında kaybolmaması.

sevgiyle ve hoşlukla kalın sevgili sıfırcılar. :)
    Ruler of the Ruins 28-02-2009 23:30     #18/20    
mademki bu kerre mağlubuz
netsek, neylesek zaid.
gayrı uzatman sözü.
mademki fetva bize aid
verin ki basak bağrına mührümüzü..

Eyvallah diyorum, tüm nihilist ve nicelist nitelikli arkadaşlarıma selamlar olsun, forumu bugününe getiren tüm arkadaşlara selamlar olsun. Sıfır'ın etkisini yaşamış ve ciddi anlamda dönüşümümü görmüş biri olarak, sıfır'a ve sunduğu tüm güzelliklere teşekkür ediyorum..

Sıfır sayesindedir ki ben insanlığa hala inanıyorum. Herşeyden önce karşı duruş bir edebi kamuyladır ki, kralı burasıydı bir zamanlar. Sıfır başkaları üstüne nasıl bir etki bırakmıştır bilmiyorum ama en azından benim varlığıma etkisi dolayısıyla bile sadece 1 kişiyi değiştirmiş olsa bile, misyonunu yerine getirmiştir. Bu yüzden gelmiş, geçmiş tüm sıfır ahalisine ve özellikle buraya aktif bir şekilde emeklerini, zamanlarını hiç bir menfaat amacı gütmeden harcayan herkese selamlar olsun..

Son yarım saatimiz artık, hepiniz hoşçakalın..
    sfer 28-02-2009 23:41     #19/20    
Sıfır kapanmıyor ki, anladığım kadarıyla 1 hafta sonra yenilenecekmiş sadece. Bir forumu üyeler oluşturduğuna göre kalınan yerden devam edilebilir. Biraz değişikliklerle, eski tas eski hamam. Bu karmaşık ve ilginç sıfırlanma olayından çıkardığım bir sonuç bu...
    flzf 28-02-2009 23:59     #20/20    
çekin fişi bari

Sayfalar: [1]