| HASAT.ORG > Müzik > Sibel Tüzün |
276 kez görüntülendi. Paylaş |
|
|
sfer |
18-02-2009 20:36     #1/6     |
|
Sibel Tüzün pek çok olumlu özelliğin kendisinde toplandığı ender sanatçılardan biridir. Her şeyden önce güzel bir sese ve müzik konusunda özel bir yeteneğe sahiptir. Birçok şarkısının söz ve müziğini kendisi yazmıştır. İ.Ü. Devlet Konservatuarına birincilikle alınan Tüzün, oldukça şanslı olarak genç yaşta şöhreti yakalamıştır. 90’ların başında ilk kasetindeki şarkılarla liste başı olmuş, güzelliği ve muhteşem fiziğiyle insanların beğenisini kazanmıştır. Daha sonra bilindiği gibi rock müzik denemeleri yapmış, ardından söz ve müziklerini kendisinin yazdığı, hatta bazı kliplerini dahi yönettiği KIRMIZI albümüyle tekrar büyük bir başarı yakalamıştır. Bunun üzerine gelen Eurovision macerasında büyük eleştirilere maruz kalmasına rağmen, süperstar parçasının çok iyi bir disko müziği olduğu, İngilizce söz yazılsa dereceye dahi kalabileceği söylenmektedir.
Fakat böylesine başarılı, böylesine yetenekli, böylesine artılarla dolu bir kariyerde S. Tüzün bir “süperstar” olamamıştır, ortalamanın biraz üzerinde, ortalama bir şarkıcı konumunda kalmıştır. Ne geniş, cahil kesimlerin dinlediği bir popçu olabilmiş, ne de entelektüel kesime hitap eden bir müzik yapabilmiştir. Ne de Sertab Erener gibi her iki kesimin de dinlediği bir sanatçı olmuştur.
Süperstar olamamayı, en yukarıda olamamayı büyük bir eksiklik saymamakla birlikte bunun nedenini şöyle açıklayabilirim. İnsanın bir yerde en iyi olması gerekir ki, en üstte yer alabilsin. Ortalama şarkılarla ortalama bir şarkıcı olunur, oysa insanın birkaç tane süper, hit(gözde) parçası olursa star olur, diğer artıları da bu starlığına eklenir. Kırmızı albümü çok başarılı olmakla birlikte arkası gelemedi, malum, internet dolayısıyla müzik piyasasının zor günler geçirdiği bu günlerde iyi bir albüm çıkarmak gerçekten çok zor...
|
|
|
...σzαη... |
19-02-2009 07:25     #2/6     |
|
fizik iyidir evet ... :)
ama abicim simdi bu kadin zaten star olmayi istese,cocuk dogurmazdi basarili dönemlerinde ...
kim ister anne ve de seksi star ...
|
|
|
MrsBrown |
19-02-2009 09:52     #3/6     |
|
Bu kadının bir rock albümü var. Vücudundaki dövmeler de o dönemden. Saçları kabartıp, tiftik tiftik yapıp, koyu ve korkunç bir makyajla (gotik mi deniyor?) kendini çirkinleştirdiği ama sesini en dibine kadar kullanıp, yorumunu da muhtemelen en güzelleştirdiği albüm. Çok aşıkmış o sıralar. Dövmeler ve albüm aşk hatırası.
|
|
|
sfer |
19-02-2009 14:53     #4/6     |
|
author=MrsBrown link=topic=57620.msg446568#msg446568 date=1235029979> Çok aşıkmış o sıralar. Dövmeler ve albüm aşk hatırası.
Aşık olan bir insan, hele çok aşık olan biri sanırım övgüye değer bir kişilik taşır.
|
|
|
sfer |
26-02-2009 00:08     #5/6     |
|
İnsan istese de istemese de bir şekilde popüler kültüre bulaşıyor. Hele önemli biri değilsen bu neredeyse kaçınılmaz. Gazetede ekonomi, siyaset sayfalarını, köşe yazılarını okuyorsun ama sonra bir de magazin sayfalarına bakıyorsun. Klasik müzik diyelim, diğer kaliteli müzikler, müzisyenler… dinle dinle nereye kadar? Bunları dinliyorsun, fakat arada bir de müzik kanallarında kliplere dalıyorsun. Sanat filmleri, başyapıtlar, dünyayı sarsan sinemalar; ama bazen de akşamları TV’deki başka programları izlemek için alıyorsun kumandayı eline.
Can sıkıntısı işte… Geçenlerde bir haber okudum Sibel Tüzün’le ilgili, aklıma eski şarkıları geldi, internetten bunları dinledim, hayatını araştırdım, sonra buraya yazdım. Neden süperstar olamamışmış diye de bir değerlendirme, analiz (!) yaptım. Ne saçmalık...
|
|
|
ugh |
26-02-2009 13:03     #6/6     |
|
bu saçmalık, dikkatimizi onun üzerine çekmemizi sağladı. kendisini ben de beğenirdim. sesi ve fiziği çok güzeldi. ama ne zamandır sesi soluğu çıkmadığı için unutmuştum.
klasikle pop arasında bir de pop-klasik gibi bir ara var. sibel tüzün de öyle biri olabilirdi. |
|
|

|
| Sayfalar: [1] |