|
Sevinç üstüne sevinç,kazanç üstüne kazanç Doğuştan gelen haklarım benim, Sonsuz günlerimin övgüsünü seslenirim Yaşam kıyısında yankılanır sesim. İnsan oğlunun başına gelebılecek her türlü ölümü tatsamda Dünyanın en son gününe dek Son yudumuna kadar ıcerım mutluluk la dolu kadehimi Her cağda ve her iklim de... Gururun Köpüğü,gücün tadı ve kadınların çekiciliği iel dolu kadehimi son damlasına kadar ıcerım dızlerımın üstünde Çünkü,dünya güzeldir. Yaşama içerim heyy! Ölüme içerim heyy! Dudaklarımda bir şarkı Ben ölsem bile, bir başka ben Kadehi alacaktır eline.. Cennetin bahçesinden kovduğun bendim, Ey tanrım! ben. Yerle Gök denizle toprak Birbirine kavuştugunda.. Geleceğim cennetin bahçesine Dur! Çünkü Dünya benim dünyam.. Büyük acılarımla dolu dunyam, Yeni doğanın ilk hayat çığlığından Bir kadının dogum sancısına kadar benim düyam.. Doğmamış bır ırkın nabzı ellerimde Yaşadıgım dünyaya karşı duydugum arzu içimde Damarlarımda delicesıne akan kanım Söndürmeye yeter cehennem ateşini bile İnsanım ben, İnsan Acı duyan etten yaratılmış Topragın tozuna bulanmış insan Ana rahmındekı karanlık yuvamdan Çıplak ruhumun saçtığı parıltılara kadar insan.. Etime et dişime diş Şu koca dünya benim irademle döner. Lanetlenmiş bir cennetin dinmek bilmeyen susuzlugu Dünyadaki acıları derinleştirir. Yüce tanrım yaşamla dolu gökkuşagı renklerini saçan kadehimdekini içtiğimde Ebediyen surecek gecenın derın yası Düşlerimden uzak duracaktır.. Cennetin bahçesinden kovduğun bendim, Ey tanrım! ben. Yerle Gök denizle toprak Birbirine kavuştugunda.. Geleceğim cennetin bahçesine Dur! Çünkü Dünya benim dünyam.. Acılarımın sevinçlerimin umutlarımın dünyası kutuptaki nehrin en parlak ışıltısından gecenin karanlığındaki aşk'a kadar benim dünyam..
J.london (demir ökçe kitabından alıntı oda bir nihilisten alıntılamış..) |