| HASAT.ORG > Düşünceler > hafıza |
326 kez görüntülendi. Paylaş |
|
|
Carita |
21-02-2009 14:43     #1/3     |
|
hepimiz bir şeylere bağımlıyız geçmişe..unutmaya..aldanmaya.. bizi yaşadığımız o korkunç duygudan kurtarıcak ne varsa ona bağımlı oluyoruz
mutlak bir unutmanın imkansız oldugu gerçeği bizi korkularımızla yüzleşmeye iter. şimdi beynimizi unutmaya programlasakta bir gün mutlaka hatırlıycaktır. hafıza hazır oldugunda kendiyle yüzleşir.
ve hafıza, sürekli olarak hayal gücü ve fantazilerimizin istilasına uğrar. sonunda bi bakarız yalanlarımızı gerçek yapmışız. bu sürece delilikte denebilir.
5 -6 yaşlarında karşılaşılmış tranvaların ortaya çıkışı zaman alır belki 10 belki 20...vs..vs.. er ya da geç insanlar hafızalarıyla yüzleşir geleceğemiz geçmişimizle bir köprü kurar. yaşıyor oldugumuz ve yaşayacağımız şeyler geçmiş yaşantımızı anımsatır hepimiz anılarımızla yaşarız.. her nefesimizde onlar vardır.
geçmişimizin bizi ve şu anımızı şekillendirir. ve gelecğeimize ilham verir. tüm yaşanmışlıklar bu yüzden değerlidir. zamanı yaşayıp oldugu yerde bırakamayız. yaşanmışlıklar bizi etkiler. geçmişimiz aynı zamanda geleceğimizdir de.
ölüm aldıgımız nefestende yakın ve kaçınılmaz aslında. nefesi tutabiliriz peki ya ölümü..? saniyenin binde biri kadar uzak
bazen ölümün ne oldugunu görmek için tuhaf bir arzu duyarız. sadece 1 adım atıp ölüme gitmeyi o kadar isteriz ki. sadece küçük bir hamle... bizi durduran şey tutunduklarımız ve bize tutunanlardır
kim oldugumuzu bulmanın bir yoludur anılarımız 'anıların yoksa sende yoksun'dur.
carita |
|
|
Amed |
21-02-2009 14:53     #2/3     |
|
Kim olduğumuzu bulmanın yolu sadece anılarımızı hatırlamakla mı geçer,yoksa yeni bir yol haritası için mi anılara başwrumamız gerekiyor...?? |
|
|
eczacı |
21-02-2009 21:45     #3/3     |
|
hafızam acı, geri silmek istiyorum benliğimi.. kim olduğumu bilmek değil yeniden yaratılmak istiyorum. sil baştan yaşamak gençliğimi. sıfırdan var olmak, bütün deneyimlerden yeniden geçmek, çok daha bilinçli.. |
|
|

|
| Sayfalar: [1] |