Rumuz:   Şifre:   

FELSEFE | SİYASET | SANAT | YAŞAM

HASAT.ORG > Güncel > the ox-bow incident 68 kez görüntülendi. Paylaş
    kiya 11-11-2008 21:08     #1/2    
hatırlarım, sayın sapiens, william wellman'ın "the ox-bow incident" filmini arıyordu da kendisine bir emule linki yollamış idim. sanırım askerden dönüşünde "okmeydanı the ox-bow incident" filmini nereden bulacağını soracak.

filmde kasabadan birisinin öldürüldüğünü haber alan köylüler, cinayetle suçladıkları meksikalı göçmenlerin peşine düşer. yakalayıp idam ederler bir güzel. ama kasabaya geri dönüp barda bu büyük cezalandırma eylemlerini kutlarken, öldürüldüğü söylenen adam çıkagelir.

okmeydanı'nda tacizle suçlanarak linç edilen gencin hikayesi, bu meksikalı göçmenlerin hikayesine dönüyor giderek. hikaye nasıl olursa olsun, linç kültürü her yanı sarıyor. yine başbakan gibi konuşalım; "tacizciler karşısında vatandaşımız sabır gösteriyor ama nereye kadar gösterirler bilmiyorum."

ben biliyorum, tacizci'nin kim olduğuna bağlı olarak sonsuza kadar sabredebilir ve hatta yeni tacizler yapması için yüreeklendirilebilir.

ama bir diğeri tacizci olup olmadığı bile belli olmadan linç edilebilir.

vatandaş linç kültürü karşısında daha ne kadar sabredecek onu da biliyorum. bu başbakan daha kaç dönem kazanacak onu da biliyorum.
    Sapiens 15-11-2008 12:18     #2/2    
bingöllü gencin olayı mı bu?

Ayrıca filmi indirdim alt yazısınıda bulduk tekrar tekrar tavsiye ederim
bu arada senaryo azıcık farklı  kasaba dan birinin  öldürüldüğü söylenir daha sonra başka bir eyaltten  bir amerikalı yanında yaşlı bir kovboy ve meksikalı (anthony quinn)bir yardımcıyla öldürüldüğü iddia edilen adamın hayvanlarıyla yakalanırlar  ve sonrasında linç prosedürü uygulanır (R.I.P)

Sayfalar: [1]